X
تبلیغات
پرندگان ایران - خانواده چاخ لق - Burhinidae
 
وبلاگ در بر گیرنده عكس ، مشخصات ، زیستگاه و پراکندگی پرندگان ایران خواهد بود
 
 

 

خانواده چاخ لق

Family Burhinidae

 

چاخ لق

 

چاخ لق - Stone Curlew

چاخ لق - Burhinus oedicnemus

چاخ لق - Oedicneme criard

 

انگلیسی : Stone Curlew

فرانسوی : Oedicneme criard

لاتین : Burhinus oedicnemus

 

مشخصات :

40 سانتی‌متر ؛ نر و ماده همشکل . پرنده‌ای است بزرگ و نسبتا زشت که با سر گرد و چشمهای درشت زرد رنگ از سایر پرندگان آبچر مشخص می شود . منقاری کوتاه و کلفت به رنگ زرد و سیاه ، پاهایی بلند و قطور به رنگ زرد روشن و پر و بالی با رگه‌رگه قهوه‌ای خاکی و سفید دارد . در پرواز طرح بال آن مشخص و شامل دو نوار سفید است ( که یکی از این نوارها در بال بسته تقریبا به طور واضح دیده می شود ) هنگام دویدن به حالتی دزدانه سر خود را پایین گرفته و قوز می کند . در حالی که پاها را زیر بدن به حالت افقی تا کرده است روی زمین استراحت می کند و هنگام احساس خطر بدن خود را پهن و سرش را روی زمین می‌گذارد . معمولا در ارتفاع کم و با بال زدن‌های آرام و مرتب پرواز می کند و گاهگاهی نیز بالبازروی می‌نماید . ولی هنگام غروب ضومن حرکت دسته‌جمعی ، پروازهای نامنظمی نیز از خود نشان می دهد .

 

زیستگاه :

در زمین‌های سنگلاخ یا ماسه‌ای و زمین‌های بایر با رویش گیاهی کم و گاهی نیز در کشتزارها زندگی می‌کند . در زمستان ممکن است در ساحل دریا دیده شود .

 

پراکندگی :

 

نقشه پراکندگی چاخ لق 

بطور کلی تابستان‌ها از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار است  ، گرچه معدودی از آنها ممکن است طی زمستان در سواحل جنوبی ایران باقی بمانند اما تعداد قابل توجه ای از این گونه را می توان در منطقه حفاظت شده باهوكلات ( گاندو) مشاهده کرد .

 

 

 

چاخ لق هندی

 

چاخ لق هندی - Greater Stone Plover

چاخ لق هندی - Esacus recurvirostris

چاخ لق هندی - Grand oedicneme

 

انگلیسی : Greater Stone Plover

فرانسوی : Grand oedicneme

لاتین : Esacus recurvirostris

 

مشخصات :

52 سانتی‌متر ؛ نر و ماده همشکل . پرنده آبچر بسیار بزرگی است با منقار خیلی قطور و اندکی رو به بالا ، طرح مشخص سیاه و سفید صورت ، سطح پشتی قهوه‌ای یکدست ، دمی با انتهای سیاه و سفید ، و طرح مشخص سیاه و سفید بال در پرواز . پاهایش دراز و به رنگ زرد مایل به سبز است . رفتارش شبیه چاخ‌لق است . هم در نور کم و هم در تاریکی شب فعالیت می کند . معمولا جفت جفت دیده می شوند .

 

زیستگاه :

بستر شنی رودخانه‌های بزرگ ، سواحل ماسه‌ای یا گلی ، باتلاق‌های با درختان حرا و گاهی سواحل سنگی . روی زمین‌های ماسه‌ای تخم می گذارد .

 

پراکندگی :

 

نقشه پراکندگی چاخ لق هندی

 

با وجود آنکه چاخ لق هندی از جمله پرندگان بومی ایران است ، اما امروزه به  به تعداد خیلی کم دیده می‌شود به گونه‌ای که از جمله پرندگان حائز اهمیت استان هرمزگان بشمار می آید .

 

 

 

 

چنانچه اطلاعات مستند و اخبار جديدي از پراكندگي و وضعيت پرندگان ايراني در دست داريد

از طريق ارسال ایمیل ما را هم مطلع كنيد .

کلیه حقوق این وبلاگ شامل علائم و مطالب متعلق به وب سایت رسمی پرندگان ایران می باشد .

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع است .

All Rights Reserved 2007-2008 © by: Iranian-birds.com

 

 
 
 |    نوشته شده توسط : Breeze Chute